Україна підписала угоду з Францією щодо призупинення виплат за держборгом

Читать на русском
Україна призупинить виплати за боргом та направить гроші на першочергові потреби. Зокрема на підтримку економіку, яка постраждала від війни.
Мінфін

Україна та Франція підписали угоду щодо призупинення виплат за державним боргом.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства фінансів України.

Зазначається, що документ підписали міністр фінансів України Сергій Марченко та посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

Яка зазначив міністр, призупинення виплат за офіційним боргом дозволить зменшити боргове навантаження на держбюджет України та направити кошти на фінансування першочергових потреб та підтримати економіку, яка постраждала від війни.

Нагадаємо, 14 вересня 2022 року міністр фінансів України Сергій Марченко підписав меморандум про взаєморозуміння щодо призупинення виплат за боргом із групою офіційних кредиторів України з країн G7 та Паризького клубу. Це пом’якшить економічні наслідки агресивної війни росії проти України. Меморандум підписали представники урядів Канади, Франції, Німеччини, Японії, Великої Британії та Сполучених Штатів Америки.

У Мінфіні розповіли, що для відновлення цьогоріч Україна потребує 6,5 млрд доларів США. Уряд передбачив у державному бюджеті на 2023 рік частину коштів на першочергове відновлення у розмірі 3,3 млрд доларів США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: