САП скерувала до суду справу про розкрадання коштів «Київзеленбуду»

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура затвердила обвинувальний акт стосовно десятьох осіб, обвинувачених у розкраданнях.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт стосовно 10 осіб за обвинуваченням у розкраданні понад 115 млн гривень коштів комунального об'єднання «Київзеленбуд».

Про це повідомляє прес-служба САП

«5 травня 2023 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно 10 осіб за обвинуваченням у розкраданні понад 115 млн гривень коштів комунального об’єднання «Київзеленбуд», – інформує відомство.

Як повідомляють у САП, серед підозрюваних наступні особи: колишній позаштатний радник генерального директора КО «Київзеленбуд»; два колишні гендиректори «Київзеленбуду» (2016–2018 роки, 2018-2019 рр); колишній заступник гендиректора з комерційних питань «Київзеленбуду»; колишні начальник та працівник одного із відділів комунального об'єднання; довірена особа позаштатного радника гендиректора «Київзеленбуду»; колишній виконувач обов'язків начальника Управління екології і природних ресурсів Київської міської ради; директор приватного товариства і приватний підприємець.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про двох ексгендиректорів «Київзеленбуду» Михайла Наконечного і Наталія Бєлоусова; ексначальника управління екології і природних ресурсів Київради Андрія Мальованого; експомічника Наконечного Анатолія Халєєва; підприємця Вадима Кощія; ексзаступницю гендиректора з комерційних питань Київзеленбуду Наталію Куракову; Віталія Нестеренка; Володимира Лошманова; Олександра Некіпєлова і Ольгу Нечипоренко.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру семи особам в причетності до заволодіння майже 78 млн грн КО «Київзеленбуд». Пізніше підозру вручили ще трьом особам, а розмір шкоди збільшився. Як встановило слідство, у 2016-2018 роках КО «Київзеленбуд» оголосило та провело тендери на закупівлю спеціальної техніки для утримання зелених насаджень районів столиці. Колишній позаштатний радник генерального директора КО «Київзеленбуд» Халєєв, якого слідство вважає організатором корупційної схеми, за попередньою змовою із іншими посадовцями «Київзеленбуду» та приватним підприємцем фактично забезпечили перемогу у тендерах трьох наперед визначених компаній ТОВ «Клімтехінвест», ТОВ «Технопрофсервіс» і фірма «Скала», які поставили техніку КО «Київзеленбуд» за завищеними цінами. До того ж, ці компанії придбали техніку не у виробника, а в посередника.

НАБУ та САП з'ясували, що частину незаконно отриманих коштів учасники корупційної схеми перерахували на рахунки іноземних компаній, а звідти – на підконтрольну їм компанію, зареєстровану в Італії. Загальна сума завданої шкоди комунальному об'єднанню становить 115,19 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: