НАБУ завершило розслідування справи про заволодіння коштами Київзеленбуду

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку відкрили матеріали досудового розслідування у справі про понад 115 млн грн збитків київського комунального підприємства.

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування у кримінальному провадження про завдання понад 115 млн грн шкоди комунальному об'єднанню «Київзеленбуд», в якому є 10 підозрюваних.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«24 січня прокурорами САП за матеріалами досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, ухвалено рішення про завершення досудового розслідування у справі розкрадання понад 115 млн грн коштів комунального об’єднання «Київзеленбуд», – інформує САП.

У НАБУ додали, що наразі у справі такі підозрювані: колишній виконувач обов'язків начальника управління екології і природних ресурсів Київської міської ради; колишній позаштатний радник генерального директора КО «Київзеленбуд»; два ексгенеральні директори КО «Київзеленбуд»; заступник гендиректора з комерційних питань КО «Київзеленбуд»; начальник одного з відділів КО «Київзеленбуд» працівник одного із відділів КО «Київзеленбуд»; довірена особа позаштатного радника гендиректора «Київзеленбуду»; директор ТОВ і приватний підприємець.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, у цій справі підозрюють: колишнього в.о. начальника управління екології і природних ресурсів КМР Андрія Мальованого; експозаштатного радника гендиректора КО «Київзеленбуд» Анатолія Халєєва; ексгендиректорів КО «Київзеленбуд» Михайла Наконечного і Наталію Бєлоусову; ексзаступницю гендиректора з комерційних питань КО «Київзеленбуд» Наталію Куракову; підприємця Вадима Кощія та ще чотирьох осіб.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру семи особам в причетності до заволодіння майже 78 млн грн КО «Київзеленбуд». Пізніше підозру вручили ще трьом особам, а розмір шкоди збільшився. Як встановило слідство, у 2016-2018 роках КО «Київзеленбуд» оголосило та провело тендери на закупівлю спеціальної техніки для утримання зелених насаджень районів столиці. Колишній позаштатний радник генерального директора КО «Київзеленбуд» Халєєв, якого слідство вважає організатором корупційної схеми, за попередньою змовою із іншими посадовцями «Київзеленбуду» та приватним підприємцем фактично забезпечили перемогу у тендерах трьох наперед визначених компаній ТОВ «Клімтехінвест», ТОВ «Технопрофсервіс» і фірма «Скала», які поставили техніку КО «Київзеленбуд» за завищеними цінами. До того ж, ці компанії придбали техніку не у виробника, а в посередника.

НАБУ та САП з'ясували, що частину незаконно отриманих коштів учасники корупційної схеми перерахували на рахунки іноземних компаній, а звідти – на підконтрольну їм компанію, зареєстровану в Італії. Загальна сума завданої шкоди комунальному об'єднанню становить 115,19 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: