Усім ПВК, які воюють в Україні, наказали підписати контракти з Міноборони рф

Читать на русском
У рф до 1 липня усі приватні військові компанії мають підписати контракти з російським Міністерством оборони.
armyinform.com.ua

У рф до 1 липня усі приватні військові компанії мають підписати контракти з російським Міністерством оборони.

Про це повідомляє The Insider.

«Шойгу! Герасимов! Де боєприпаси?»: як розвиється конфлікт Пригожина з російським міноборониЄвген Пригожин, ватажок злочинного угруповання, яке там називають приватною військовою компанією, ще у грудні 2022 року вступив у публічне протистояння з російським міноборони. Як розвивався конфлікт – на інфографіці.

Відомо, що міністр оборони рф Сергій Шойгу підписав наказ, згідно з яким усі «добровольчі загони», які перебувають на фронті в Україні, мають до 1 липня укласти контракти з відомством. Відзначимо, що «добровольцями» у росії називають бійців ПВК, адже військові компанії у країні заборонені.

Згідно з наказом Шойгу, це надасть добровольчим формуванням «необхідного правового статусу, створить єдині підходи до організації всебічного забезпечення та виконання ними завдань». При цьому окремі «добровольці» можуть підписати індивідуальні контракти як із загонами, так і з Міноборони.

Нагадаємо, ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що під час відступу з Бахмута на його бойовиків напали військовослужбовці регулярної армії російської федерації.

Також писали, що публічні конфлікти власника злочинного угруповання «вагнер» з міністром оборони росії Сергієм Шойгу та головою генштабу армії рф Валерієм Герасимовим свідчать про їхній страх відповідальності за поразку у війні. «Слово і діло» пропонує структурувати антологію цього конфлікту та згадати, з чого і коли саме він почався, принаймні публічно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: