Білорусь почала зводити фортифікаційні споруди в одній з областей, що межує з Україною

Читать на русском
У селі Саки Брестської області почали зводити так звану Лінію Хреніна. Цей населений пункт знаходиться за 47 км від українського кордону.
Беларускі Гаюн

У селі Саки Брестської області почали зводити так звану «Лінію Хреніна». Цей населений пункт знаходиться за 47 км від українського кордону.

Про це повідомляє «Беларускі Гаюн».

Відомо, що на околицях села Саки розпочалися роботи з інженерного обладнання вогневих позицій. Вони включають будівництво системи окопів, траншей і бліндажів. Населений пункт знаходиться за 28 км від Польщі та за 47 км від українського кордону. Моніторингова група стверджує, що поки йдеться про будівництво опорного пункту, який може бути елементом укріпленого району.

«Для обладнання опорного пункту планують використовувати укріплення із залізобетону «зуби дракона», автомобільні покришки, дошки, колоди та бетонні блоки. У роботах беруть участь «громадянські» будівельники та білоруські військові», – зазначає «Гаюн».

Створення опорного пункту може бути пов'язане з підготовкою до проведення навчання з територіальною обороною або з підготовкою до оборони від потенційної зовнішньої військової агресії.

«Найімовірніше, концептуально «Лінія Хреніна» буде сукупністю взаємопов'язаних опорних пунктів і укріплених районів, які прикриватимуть об'єкти критичної інфраструктури та найбільш ймовірні напрямки потенційної військової агресії. Тримати оборону в укріплених районах будуть як територіальні війська, так і армія», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці травня міністри оборони Білорусі та росії домовилися про розміщення російської тактичної ядерної зброї на території РБ. 17 червня путін заявив, що робота з розміщення тактичної ядерної зброї рф в Білорусі вже розпочалася і «буде завершена до кінця року».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: