Україна отримає безпілотники від Португалії

Читать на русском
БпЛА, які надасть Україні Португалія, призначені для спостереження за великою територією як у рамках наземних, так і морських місій.
Безпілотник Tekever AR3Фото: компанія Tekever

Україна в рамках міжнародної військової допомоги отримає, зокрема, і португальські БпЛА Tekever AR3.

Про це повідомляє Defence News.

Португальський виробник безпілотників Tekever готовий надати Україні деякі зі своїх систем великої тривалості польоту для підтримки наземних та морських операцій.

Зазначається, що цей крок фінансуватиметься Міжнародним фондом Сполученого Королівства для України (IFU), який підтримується Данією, Ісландією, Литвою, Норвегією, Швецією, Нідерландами та Великою Британією.

Мова йде про систему Tekever AR3. Безпілотник призначений для спостереження за великою територією як в рамках наземних, так і морських місій. Його можна використовувати для тривалих операцій до 16 годин, і в додатковій конфігурації вертикального зльоту та посадки. Оператор може легко обрати, який варіант він хоче використовувати для конкретної місії.

Tekever AR3 має максимальну вантажопідйомність 4 кг, може літати з крейсерською швидкістю 75-90 км/год, а також підніматися за допомогою парашута.

Генеральний директор та засновник фірми Tekever Рікардо Мендес заявив виданню, що компанія «дуже пишається підтримкою України та вдячний Міністерству оборони Великої Британії та IFU за можливість зробити свій внесок в одну з найважливіших справ у житті».

Раніше стало відомо, що Португалія не передаватиме Україні винищувачі F-16.

Також повідомлялося, що Україна одержала від Португалії партію танків Leopard 2.

На початку січня Володимир Зеленський обговорив українську «формулу миру» із прем'єром Португалії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: