Британські розвідники розповіли про маршрут поставок дронів-камікадзе до рф

Читать на русском
Росія останні місяці працює над забезпеченням довгострокових та великих поставок дронів-камікадзе.
Getty Image

Росія останні місяці працює над забезпеченням довгострокових та великих поставок дронів-камікадзе.

Про це повідомляють британські розвідники.

Атаки іранських дронів: скільки «шахедів» збивають сили ППОДинаміка знищення іранських дронів-камікадзе в Україні з вересня минулого року – на інфографіці.

Вони відзначають, що російська федерація перейшла від отримання невеликих іранських партій БПЛА повітряним транспортом до більших партій за допомогою кораблів з Ірану через Каспійське море.

«Поставляючи цю зброю, Іран продовжує порушувати резолюцію 2231 Ради Безпеки ООН», – наголошують у дописі.

Цей міжнародний транзитний коридор Північ-Південь набув значно більшого значення після вторгнення. Він дозволяє рф отримати доступ до азіатських ринків, у тому числі до поставок зброї, способами, які, як вона сподівається, менш уразливими для міжнародних санкцій. Та крім цього, росія також працює над тим, щоб почати внутрішнє виробництво БПЛА, майже напевно за допомогою Ірану.

«Росія, швидше за все, інвестує в БПЛА, тому що вони забезпечують відносно дешевий ударний потенціал великої дальності в той час, коли вона витратила більшу частину своїх запасів крилатих ракет в Україні», – додають у повідомленні.

Раніше писали, що у росії будується завод із виробництва іранських безпілотників. Тегеран бере безпосередню участь у цьому процесі, поставляючи владі рф всі необхідні матеріали.

Тим часом президент Франції Емманюель Макрон під час нещодавньої телефонної розмови закликав іранського колегу Ібрахіма Раїсі негайно припинити постачання дронів-камікадзе до рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: