Протягом доби відбулось 26 бойових зіткнень з ворогом: ситуація на фронті

Читать на русском
За минулу добу, 17 червня, українські захисники вдарили по 16 районах зосередження ворога. На фронті відбулося 26 бойових зіткнень.
Генштаб ЗСУ

За минулу добу, 17 червня, українські захисники вдарили по 16 районах зосередження ворога. На фронті відбулося 26 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Вчора, 17 червня, росіяни завдали 43 авіаційних та 4 ракетних удари, здійснили 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Наразі вони зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – протягом доби відбулось 26 бойових зіткнень.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник протягом минулої доби завдав авіаційного удару по Янжулівці Чернігівської області.

На Куп’янському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямку Новоселівського Луганської області та Берестового на Харківщині, успіху не мав.

На Лиманському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямку Білогорівки на Луганщині, але безуспішно.

На Бахмутському напрямку від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони населених пунктів Оріхово-Василівка, Богданівка, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Озарянівка, Біла Гора, Костянтинівка та Південне Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Степового та Авдіївки. Завдав авіа ударів та здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Донецької області.

На Мар’їнському напрямку захисники відбили усі атаки противника в районі міста Мар’їнка. Ворог завдав авіаційного удару в районі Красногорівка Донецької області. Водночас здійснив артилерійські обстріли в районах ще декількох населених пунктів Донеччини.

На Шахтарському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямках Новомихайлівки та Водяного Донецької області, успіху не мав.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. При цьому завдає артилерійських, мінометних та авіаційних ударів по мирним містам та селам.

При цьому авіація українських військових завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу противника. Також захисники знищили 2 зенітних ракетних комплекси. Тим часом підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 пункти управління, 2 райони зосередження живої сили, 5 складів боєприпасів та 3 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях.

Також у Генштабі повідомляли, що на тимчасово захоплених територіях Луганської області російські дезертири тікають з фронту.

Додамо, за минулу добу, 17 червня, та початок поточної доби, 18 червня, протиповітряною обороною Повітряних сил було знищено два ворожі ударні вертольоти Ка-52 і 12 безпілотників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: