ЗСУ відбили атаки на п'яти напрямках і вразили два ворожі пункти управління – Генштаб

Читать на русском
Російські окупаційні війська продовжують атакувати позиції Сил оборони на сході країни. Протягом доби там сталося 22 бойових зіткнення.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупаційні війська продовжують атакувати позиції Сил оборони на п'яти напрямках. Протягом доби сталося 22 бойових зіткнення.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 17 червня.

VIP-цілі: кого з російських генералів вдалося ліквідувати під час війни в УкраїніХто з російських генералів, за неофіційними даними, був ліквідований у ході війни в Україні – на інфографіці.

Так, на Куп'янському напрямку ворог проводив наступальні дії в районі Новоселівського Луганської області та Берестового Харківської області, успіху не мав.

На Лиманському напрямку ворог намагався атакувати під Білогорівкою Луганської області, успіху не мав.

На Авдіївському напрямку окупанти вели безуспішні наступальні дії в районах Степового та Авдіївки. Наніс авіаудари в районах Сухої Балки та Авдіївки.

На Мар'їнському напрямі українські військові відбили всі атаки противника в районі міста Мар'їнка. Водночас, ворог здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Перемога, Максиміліанівка, Костянтинівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямках Новомихайлівки та Водяного Донецької області, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів у районах Золотої Ниви та Благодатного.

На Бахмутському напрямку від російських артилерійських обстрілів постраждали райони населених пунктів Оріхово-Василівка, Богданівка, Хромове, Годинник Яр, Іванівське, Озарянівка, Біла Гора, Костянтинівка, Південне Донецької області.

Яку західну військову техніку «знищила» армія рф за версією пропагандиПро знищення якої західної військової техніки, переданої Україні, заявляло російське міноборони.

А на Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборонні дії.

У Генштабі також розповіли, що окупанти продовжують здійснювати екоцид на острові Джарилгач.

«Там вони облаштували полігон та проводять заходи щодо підготовки мобілізованих, у тому числі й зі стріляниною артилерійських підрозділів», – йдеться у зведенні.

Авіація сил оборони завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу противника і знищила ворожий зенітно-ракетний комплекс.

А підрозділи ракетних військ та артилерії, у свою чергу, вразили 2 пункти управління, 2 склади боєприпасів та один артилерійський підрозділ на вогневій позиції.

Нагадаємо, за останню добу було знищено ще 670 окупантів та десятки одиниць російської військової техніки.

Раніше командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» заявив, що українські бійці мають успіхи в просуванні на Таврійському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: