Зведення Генштабу: ворог атакував на трьох напрямках, за добу відбулося понад 20 бойових зіткнень

Читать на русском
У Генштабі зазначили, що росія не відмовляється від планів щодо окупації української території, незважаючи на значні втрати у живій силі та техніці.
Фото: Генштаб ЗСУ

Росія не відмовляється від планів щодо окупації української території, незважаючи на значні втрати в живій силі та техніці.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 16 червня.

VIP-цілі: кого з російських генералів вдалося ліквідувати під час війни в УкраїніХто з російських генералів, за неофіційними даними, був ліквідований у ході війни в Україні – на інфографіці.

За добу окупанти завдали 24 авіаційних ударів по території України, здійснили близько 35 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – протягом доби на цих ділянках фронту сталося 21 бойове зіткнення.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Степового та Авдіївки, а також завдав авіаційного удару в районі Авдіївки.

На Мар'їнському напрямі українські воїни відбили всі атаки противника в районі міста Мар'їнка. За добу ворог завдав авіаційних ударів у районах Мар'їнки та Перемоги Донецької області, а також здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Максиміліанівка, Костянтинівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку рашисти намагалися атакувати у районі Новомихайлівки та Водяного Донецької області, успіху не мали.

На Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямах ворог не проводив активних наступальних дій. При цьому росіяни обстріляли низку населених пунктів, що розташовані вздовж лінії бойового зіткнення.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

Скільки тривали збройні конфлікти, що виникали після Другої світової війниСкільки тривали збройні конфлікти, що виникали після Другої світової війни, – на інфографіці. Найтриваліший – конфлікт між Індією та Пакистаном.

У Генштабі розповіли, що військові фіксують випадки насильницького викрадення проукраїнсько налаштованого населення на тимчасово зайнятих росіянами територіях.

«Зокрема, одну з тортур російські терористи облаштували на території загальноосвітньої школи у селищі Великі Копані Херсонської області. У спортзалі школи підрозділи ФСБ Росії проводять допити. Затриманих осіб окупанти тримають у жорстких, нелюдських умовах, застосовують до них тортури», – йдеться у повідомленні.

Авіація Сил оборони завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу противника, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, 3 райони зосередження ворога та 4 артилерійські підрозділи на вогневих позиціях, дві станції радіоелектронної боротьби та ще два важливі об'єкти противника.

Крім того, ЗСУ знищили 3 розвідувальні БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Нагадаємо, за останню добу російська армія втратила ще 590 військовослужбовців. З початку повномасштабної війни Сили оборони України ліквідували вже 218,5 тисячі окупантів.

Раніше в Міноборони України озвучили співвідношення втрат ЗСУ та окупантів у ході контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: