Ігнат пояснив, чому ЗСУ почали публікувати в Telegram інформацію про пуски російських ракет

Читать на русском
Повітряні сили ЗСУ тепер оповіщатимуть населення про пуски російських ракет та напрямки повітряних атак ворога. Інформація в основному стосуватиметься запуску ракет та дронів із зони Каспійського та Чорного морів.
Фото: Армія-Інформ

Повітряні сили ЗСУ тепер сповіщатимуть населення про пуски російських ракет та напрямки повітряних атак ворога.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

У розвідці розповіли, скільки ракет зараз може виробляти росіяРосія, за даними ГУР, щомісяця виробляє – 25 ракет Калібр, 2 ракети Кинджал, 35 крилатих ракет Х-101, 5 балістичних ракет 9М723 Іскандер-М.

Нововведення пов'язане з тим, що неофіційні моніторингові Telegram-канали своїми діями можуть розкривати слабкі місця української системи ППО.

«Не варто розкривати інформацію про місце розташування ворожої ракети чи те, де ракета зникла з радара чи з'явилася на радарі. Тобто фактично викривати слабкі місця нашої протиповітряної оборони», – сказав Ігнат.

Він додав, що Повітряні сили ЗСУ повідомлятимуть у Telegram-каналі про пуски ракет, приблизний час підльоту та напрям удару.

«Все залежатиме від маршруту ракет, який вказує противник. Маршрути будуть публікуватися, але без деталізації», – зазначив Ігнат, додавши, що інформація здебільшого стосуватиметься запуску ракет та дронів із зони Каспійського та Чорного морів.

«По балістичних ракетах - балістика, як бачите, долітає за лічені хвилини, і тут треба розуміти, що це дуже серйозна загроза», - підсумував спікер Повітряних сил.

Нагадаємо, що вранці по всій Україні було оголошено повітряну тривогу, росіяни запустили «Калібри» та балістичні ракети. Вибухи пролунали, зокрема, у Києві.

Згодом стало відомо, що Сили протиповітряної оборони України під час ранкової атаки, за попередніми даними, знищили 12 російських ракет і 2 розвідувальні безпілотники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: