Зеленський закликав Швейцарію дозволити реекспорт зброї та допомогти в організації Саміту миру

Читать на русском
Президент України виступив перед парламентом Швейцарії у режимі відеоконференції. У своєму зверненні глава держави торкнувся тем зняття заборони на реекспорт швейцарської зброї та організації мирного саміту.
Фото: letemps.ch

Президент України Володимир Зеленський виступив перед парламентом Швейцарії у режимі відеоконференції.

У своєму зверненні глава держави торкнувся тем зняття заборони на реекспорт швейцарської зброї та організації мирного саміту, повідомляє Le Temps.

Зеленський назвав причину, через яку Україна ще не затвердила дату мирного самітуЗа словами глави держави, наразі ведеться робота щодо запрошення на саміт якомога більшої кількості країн.

Зокрема, Зеленський заявив, що Швейцарія могла б прийняти у себе саміт, присвячений питанням обговорення та реалізації української Формули миру.

«У березні я зустрівся з президентом Конфедерації Аленом Берсе і ще раз представив йому свою Формулу миру, в якій ваша країна зможе відіграти свою роль. Я запрошую вас організувати всесвітній саміт за мир. У цьому плані Швейцарія вже має свій досвід», – сказав Зеленський.

Президент також закликав парламент країни дозволити реекспорт швейцарської зброї.

«Майже щодня міста, будинки, церкви, магазини, підприємства зазнають обстрілу з території росії артилерією, гранатами, ракетами чи авіабомбами. Росіяни спалюють все, чого торкаються. Я знаю, що у вашій країні продовжуються дебати про право на реекспорт зброї. Я звертаюся до вас: будь ласка, ми просимо, щоби нам поставили зброю, щоб українська земля знову стала землею миру», – заявив президент.

Нагадаємо, кілька днів тому Сенат Швейцарії підтримав поправку, яка дозволяє реекспортувати швейцарську зброю та боєприпаси в Україну. Тепер ініціативу має підтримати нижня палата парламенту – Федеральні збори.

Раніше повідомлялось, що Швейцарія розширить програму фінансової допомоги Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: