У Швейцарії озвучили суму заблокованих активів Центробанку рф

Читать на русском
Федеральна рада країни не виключає, що всі доходи від користування активами можуть бути передані на відновлення України.
Фото: themoscowtimes.com

У Швейцарії зберігається близько 7,4 мільярда швейцарських франків активів російського Центрального банку (понад 8,3 млрд. доларів США).

Про це повідомила пресслужба Федеральної ради країни.

Швейцарія розширить програму фінансової допомоги УкраїніУ сукупності Швейцарія планує надати Україні понад 2 млрд доларів протягом наступних п'яти років.

Там нагадали, що влада ще в березні 2022 року заборонила Центробанку країни-окупанта проводити операції, пов'язані з управлінням резервами та активами, що знаходяться на території. Це означає, що активи банку було іммобілізовано.

«Суму іммобілізованих (заблокованих) активів слід відрізняти від заморожених коштів та активів у Швейцарії у розмірі 7,5 млрд франків. Останніми вважаються ті, які належать або контролюються підсанкціонованими особами, компаніями чи організаціями, та регулюються окремими указами», – йдеться у заяві.

Наголошується, що влада країни уважно стежить за дискусіями в Євросоюзі про можливе використання активів Центрального банку росії. Зокрема Федеральна рада не виключає, що всі доходи від користування активами можуть бути передані на відновлення України.

У пресслужбі також додали, що звіти щодо резервів та активів Центрального банку рф тепер публікуватимуть щоквартально.

Нагадаємо, наприкінці березня Швейцарія приєдналася до десятого пакету санкцій ЄС проти росії.

Раніше повідомлялося, що влада країни запустила процедуру конфіскації активів оточення Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: