Українські сили просуваються на трьох напрямках – ISW

Читать на русском
Українські військові проводять контрнаступальні операції та просуваються на кількох ділянках фронту.
Збройні Сили УкраїниФото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ продовжують контрнаступальні операції щонайменше на трьох напрямках. Росіяни вводять в бій резерви.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

14 червня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що українські захисники просунулися від 200 до 500 метрів на невстановлених ділянках Бахмутського фронту та від 300 до 350 метрів на – Запорізькому напрямку.

ЗСУ мають частковий успіх: Маляр про ситуацію на фронтіЗбройні сили України мають частковий успіх в рамках ведення наступальної операції. Ворог продовжує зазнавати втрат.

Також аналітики вказують, посилаючись на повідомлення російських воєнкорів, що ЗСУ продовжують контратаки на північно-західних, північно-східних і південно-західних околицях Бахмута.

Крім того, у звіті ISW йдеться, що бої тривають на заході Донецької області, зокрема в районі Макарівки (безпосередньо на південь від Великої Новосілки), а також на заході Запорізької області на південь від Оріхова.

Російські джерела заявляли, що війська рф ввели резерви на південь від Великої Новосілки, щоб зупинити українське просування в цьому районі, і що війська рф зараз контратакують на південь і південний захід від Макарівки.

ISW зазначає, що російські сили обороняються на заході Донецької області відповідно до російської тактичної оборонної доктрини, яка передбачає, що перший ешелон сил оборони відбиває або сповільнює атакуючі сили, тоді як другий ешелон контратакує проти будь-якого прориву противника.

Крім того, речник оперативно-тактичного угруповання «Таврійський напрямок» Валерій Шершень зазначив, що українські сили на Запорізькому напрямку «пріоритетно завдають ударів по російських системах радіоелектронної боротьби (РЕБ)».

За оцінками ISW, російські засоби РЕБ мають вирішальне значення в ускладненні українських атак на цій ділянці фронту.

Нагадаємо, заступник міністра оборони Ганна Маляр озвучила співвідношення втрат ЗСУ та окупантів у ході контрнаступу.

Також повідомлялося, що росія активізувала тактичну авіацію на тлі контрнаступу ЗСУ.

Раніше стало відомо, що ЗСУ викрили шпигуна, який хотів злити росіянам напрямки контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: