Українські підприємці можуть отримати гранти до 150 тисяч доларів: умови

Читать на русском
За програмою USAID малі та середні підприємці можуть отримати фінансову підтримку до 150 тисяч доларів для розвитку, підвищення конкурентоспроможності своєї продукції та послуг.
Гранти для українських підприємцівФото: Pexels

Малий та середній бізнес може отримати до 150 тисяч доларів фінансової підтримки від США за програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Міністерство економіки та Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) запустили грантову програму для підтримки українського бізнесу. За цією програмою За програмою малі та середні підприємці можуть отримати фінансову підтримку до 150 тисяч доларів США для розвитку, підвищення конкурентоспроможності своєї продукції та послуг.

Передбачено чотири програми, для кожної з яких є перелік умов. Терміни подання заявок залежать від обраної програми.

Так, програма «Безперервність та відновлення бізнесу» спрямована на підприємства із секторів інформаційних технологій та інжинірингу, виробництва, послуг та креативних індустрій. Кошти надають ФОПам, приватним підприємствам, ТОВ, АТ, які мають штат до 250 працівників та річний оборот до 50 млн євро. Сума гранту – від 600 тис. грн до 1,2 млн грн. Заявки приймаються до 24 липня 2023 року.

Гранти для малих та середніх жіночих та сімейних підприємств - надаватимуться на релокацію бізнесу, відкриття нового напрямку бізнесу, його масштабування на території України, вихід на міжнародні ринки, запровадження інноваційних рішень, оптимізації бізнес-процесів з метою підвищення ефективності. Грант можуть отримати підприємства, що працюють в секторах:

  • виробництво косметичних, текстильних виробів, предметів домашнього вжитку,

  • крафтові виробництва,

  • переробка харчових продуктів,

  • IT, виготовлення меблів та інших продуктів.

Гранти можуть отримати ФОП, приватні підприємства, ТОВ, АТ, що мають штат до 250 працівників та річний оборот до 50 млн євро. Сума гранту – від 10 до 35 тис. доларів. Заявки приймаються до 24 липня 2023 року.

Також є програма для підтримки експортних альянсів. Кошти від 35 до 150 тис доларів можна отримати на формування об'єднань щонайменше 5 підприємств для спільного просування своєї продукції на експортних ринках. Програма розрахована на ФОПів, приватні підприємства, які мають штат до 250 працівників та річний оборот до 50 млн євро. Заявки приймаються до 30 вересня.

Четверта програма – гранти для підтримки участі українського бізнесу в міжнародних торгових заходах для відновлення та розвитку експортних продажів підприємств. Пріоритетні галузі – інформаційні технології, виробництво, інжиніринг, а також креативні індустрії та послуги. Сума гранту становить від 35 до 90 тис. доларів. Заявки можна подати до 15 вересня.

Нагадаємо, ЄС запропонував гранти для бізнесу у прифронтових областях.

Також повідомлялося, що Netflix надасть гранти на підтримку українських мистецьких та документальних фільмів.

Раніше стало відомо, що малий та середній бізнес може отримати до 500 тисяч євро на енергозабезпечення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: