Netflix надасть гранти на підтримку українських художніх і документальних фільмів

Читать на русском
Netflix надасть гранти на постпродакшн у розмірі 10 тисяч доларів на кожен проєкт українських художніх і документальних фільмів.
Netflix

Netflix надасть гранти на постпродакшн у розмірі 10 тисяч доларів на кожен проєкт українських художніх і документальних фільмів.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко повідомив у Телеграмі.

Ініціатива від Netflix пропонує фінансову допомогу українським митцям для створення їхніх нових робіт та підтримки в постпродакшні вже наявних проєктів.

«Netflix разом із Українською кіноакадемією та House of Europe продовжать підтримувати українське кіно й митців», – йдеться в повідомленні.

Нова програма підтримки Української кіноакадемії для наявних проєктів охоплює гранти на постпродакшн у розмірі 10 тисяч доларів на кожен проєкт для українських художніх і документальних фільмів, а також дводенний воркшоп з цифрового постпродакшну від New York Film Academy. Початок подачі заявок розпочнеться наприкінці квітня.

«Netflix продемонстрував себе надійним партнером, який підтримує Україну. Ми знаходимось в постійному та відкритому зв’язку, партнери завжди реагують на наші запити та підтримують український контент», – додав Ткаченко.

Нагадаємо, США перерахували до державного бюджету України грант у розмірі 1,25 млрд доларів. Ці кошти спрямують в основному на соціальні виплати.

Також повідомлялося, що Канада виділила кошти із держбюджету на кредит Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: