Росіяни вишукують у соцмережах місця збору людей на Херсонщині, щоб атакувати їх – Гуменюк

Читать на русском
Окупанти продовжують обстріли Херсонщини, намагаючись влучити в пункти евакуації жителів, що постраждали від затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС.
suspilne.media

Окупанти продовжують обстріли Херсонщини, намагаючись влучити в пункти евакуації жителів, що постраждали від затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Про це розповіла начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в етері телемарафону.

За її словами, унаслідок підняття води загарбникам довелося відтягнути свої позиції й зайняти нові рубежі на різних ділянках від 5 до 15 км вглиб лівого берега. При цьому вони продовжують обстрілювали правобережжя, закріпившись на цих позиціях.

«Пару днів в них була метушня, пов'язана з повінню, вони передислоковувались. Зараз знову спостерігаємо збільшення кількості обстрілів», – розповіла Гуменюк.

Зокрема, вчора, 10 червня, росіяни завдали удару в Херсоні по району евакуації. Також вони продовжують обстрілювали ті населені пункти, які приймають людей після евакуації, намагаються влучити артилерією по тих місцях, де збираються люди.

Щоб отримати інформацію про ці місця ворог використовує безпілотну розвідку, а також шукає повідомлення в соцмережах про те, де збирають гуманітарну допомогу. Відтак Гуменюк наголосила на необхідності не допускати масованих скупчень людей.

Нагадаємо, вчора на Херсонщині внаслідок понад 40 обстрілів було поранено п’ятьох людей, зафіксовано влучання в житлові квартали.

Крім цього, зросла кількість зниклих безвісти внаслідок руйнування Каховської ГЕС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: