Звільнення від окупантів Благодатного: у ЗСУ розповіли подробиці

Читать на русском
У ЗСУ розповіли, як українські військові звільнили від російських окупантів село Благодатне Донецької області.
Генштаб ЗСУ

У ЗСУ розповіли, як українські військові звільнили від російських окупантів село Благодатне Донецької області.

Деталі озвучив речник сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень в етері телемарафону.

Відомо, що село Благодатне знаходиться на межі Донецької та Запорізької областей. Звільнити населений пункт від окупації вдалося воїнам 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша. Операція була успішною у взаємодії з іншими підрозділами.

«У найпершій штурмовій групі, яка мала на меті оволодіти сільським клубом, брав участь заступник командира бригади. Так сказати, особистим прикладом вів за собою», – розповів Шершень.

Паралельно до цього йшли бої за школу, адже саме там окупанти мали добре продумані вогневі точки. Загарбники опиралися до останнього та українські бійці застосували певну кмітливість, зробили гранатометом діру в стіні клубу, через неї зайшли всередину і далі відбувалася зачистка.

«Взяли в оточення кілька ворогів, пропонували здатися, але вони відмовилися. Одночасно звільнили й школу. Під час операції вдалося взяти в полон шість російських військових. З них представники «МВД ДНР» і двоє російських військовослужбовців», – підсумував речник.

Відзначимо, що український прапор вивісив боєць на псевдо «Олімп».

Раніше українські бійці опублікували відео зі звільненого села.

Додамо, у суботу, 10 червня, Зеленський заявив, що в Україні ведуться контрнаступальні та оборонні операції, проте не уточнив на якому вони етапі.

Аналітики Інституту вивчення війни зазначали, що на заході Запорізької області українські сили досягли локальних успіхів під час контратак на південний захід і південний схід від Оріхова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: