Розкрадання на хлібних підприємствах: стосовно підозрюваної проведуть заочне слідство

Читать на русском
Антикорупційний суд надав дозвіл детективу НАБУ на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно фігурантки.

Вищий антикорупційний суд дозволив провести заочне розслідування стосовно директорки словацької компанії HL Agroholding s.r.o. Надії Буличової, яка також є власницею ТОВ «Агропромисловий союз Харківщини». Її підозрюють у причетності до розкрадання понад 157 млн грн на державних хлібних підприємствах.

Таке рішення 1 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У документі не вказується прізвище підозрюваної, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Буличову.

«Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні № 52021000000000633 від 31 грудня 2021 року щодо (Надії Буличової – ред.), підозрюваної у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 364 КК», – йдеться в рішенні.

Як відомо, у справі підозрюють колишнього генерального директора «Новопокровського комбінату хлібопродуктів» Андрія Яковенка, екскерівника Ніжинського КХП Дмитра Гостренка, а також інших осіб.

Раніше ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості з колишніми директором ТОВ «Борошно покровське» Олексієм Митрохіним і гендиректором ДП «Хлібна база №85» Людмилою Шашковою. Їм призначили умовне покарання.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екскерівникам державних хлібозаготівельних підприємств у заволодінні коштами. За версією слідства, вказані особи із залученням пов'язаних приватних компаній протягом 2011-2017 років спільно організували схему зі створення штучної заборгованості держкомпаній. Отримувані в незаконний спосіб кошти або права вимоги спрямовували через складний ланцюг перерахувань та переуступлень на підконтрольні їм компанії, в тому числі за кордоном.

Детективи НАБУ зафіксували шість епізодів такої ймовірно корупційної діяльності. Крім того, учасники схеми позбавили ДП торгової марки за безцінь при тому, що її вартість, за результатами експертиз, становить 20 млн грн. Загалом розкрадання складають 157 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: