157 млн грн розкрадань: НАБУ і САП повідомили про підозру ексдиректорам держпідприємств

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру трьом колишнім очільникам держпідприємств, а також представникам приватних компаній.

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишнім директорам державних хлібозаготівельних підприємств в розкраданнях на 157 млн грн.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«За погодження прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру у розкраданні 157 млн гривень бюджетних коштів 9 особам, серед яких колишні директори державних хлібозаготівельних підприємств», – інформує прокуратура.

Водночас у НАБУ уточнили, що йдеться про трьох колишніх керівників хлібозаготівельних підприємств та ще шести осіб. Як встановило слідство, вказані особи із залученням пов'язаних приватних компаній протягом 2011-2017 років спільно організували схему зі створення штучної заборгованості держкомпаній. Отримувані в незаконний спосіб кошти або права вимоги спрямовували через складний ланцюг перерахувань та переуступлень на підконтрольні їм компанії, в тому числі за кордоном.

Детективи НАБУ зафіксували шість епізодів такої ймовірно корупційної діяльності. Крім того, учасники схеми позбавили ДП торгової марки за безцінь при тому, що її вартість, за результатами експертиз, становить 20 млн грн. Загалом розкрадання складають 157 млн грн.

За даними «Слово і діло» з власних джерел у НАБУ і САП, йдеться про колишніх очільників держпідприємств «Хлібна база №85», «Ніжинський комбінат хлібопродуктів» та «Новопокровський комбінат хлібопродуктів». Тоді ДП «Хлібна база №85» очолювала Людмила Шашкова, ДП «Ніжинський комбінат хлібопродуктів» – Дмитро Гостренко, а «Новопокровський КХП» – Андрій Яковенко. Їм про підозру й повідомили.

Нагадаємо, «Слово і діло» дізналося, що НАБУ і САП розслідують справу про збитки трьох державних хлібозаготівельних підприємств. У ній були проведені обшуки. Також НАБУ розслідує спробу заволодіння державним зерном на Миколаївщині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: