Влада готова відкрити Львівський аеропорт, але за однієї умови – Кулеба

Читать на русском
Глава МЗС відреагував на звіт Євроконтролю, в якому йшлося про те, що небо над Україною з великою ймовірністю буде закрите аж до 2029 року.
Фото: dailylviv.com

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на звіт Євроконтролю, в якому йшлося про те, що небо над Україною з великою ймовірністю буде закрите аж до 2029 року.

Заяву, присвячену цій темі, глава МЗС зробив в ефірі телеканалу 1+1 Україна.

«Украерорух» повідомив, коли Україна відкриє повітряний простірУкраїна повноцінно готується до відновлення польотів у своєму повітряному просторі. Спільно з Євроконтролем було розроблено план заходів щодо відновлення аеронавігаційного обслуговування.

«Ми всі хотіли б, щоб хоч один аеропорт запрацював. Але це питання безпеки: чи авіакомпанії полетять? Тому ми працюємо, хочемо, щоб небо відкрили якнайшвидше, але тут питання безпеки. Але те, що Євроконтроль висловив надто консервативну позицію – це однозначно», – зазначив Кулеба.

Водночас глава зовнішньополітичного відомства заявив, що Україна могла б відновити роботу як мінімум одного аеропорту, але лише в тому випадку, якщо західні союзники передадуть винищувачі F-16.

«Якби ми мали F-16, і вони патрулювали українське небо, то принаймні аеропорт Львова можна було б спокійно відкривати і взагалі ні про що не турбуватися», – повідомив міністр.

Нагадаємо, Україна закрила повітряний простір ще 24 лютого 2022 року через високий ризик авіаційної безпеки для цивільної авіації.

Раніше повідомлялося, що ірландська авіакомпанія-лоукостер Ryanair готова поновити польоти в Україні протягом двох тижнів після закінчення війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: