ВАКС заарештував ще одного фігуранта справи про збитки «Укрспирту»

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про арешт ще одного фігуранта справи про збитки держпідприємства.

Вищий антикорупційний суд узяв під варту ще одному керівнику групи компаній, якого НАБУ і САП підозрюють у заволодінні понад 55 млн грн державного підприємства «Укрспирт».

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«6 червня 2023 року слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 5 млн грн застави ще одному учаснику злочинної схеми реалізації на ДП «Укрспирт» палива котельного коксохімічного за завищеними цінами, яке використовувалось для виготовлення спирту, а саме керівнику групи компаній. Строк дії запобіжного заходу – до 04.08.2023. За рішенням суду підозрюваного взято під варту в залі суду», – інформує відомство.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Олексія Демідова.

Раніше Вищий антикорупційний суд узяв під варту ще двох фігурантів цієї справи.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру сімом особам у заволодінні понад 55 млн грн держпідприємства «Укрспирт». За даними слідства, у 2017-2020 роки ДП «Укрспирт» оголосило тендери на закупівлю такого палива. В них перемогли заздалегідь визначені приватні компанії. Вони поставили понад 20 тис. тонн палива за цінами, вищими від ринкових. Для створення видимості прозорості аукціону, підприємці забезпечили участь технічних учасників. Державному підприємству «Укрспирт» завдано збитків на суму понад 55 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: