Суд скасував стягнення 24 млн із «Укрспирту»

Читать на русском
Шостий апеляційний суд скасував стягнення 24 млн грн штрафу з держпідприємства Укрспирт, накладеного в 2015 році Державної фіскальною службою.

Шостий апеляційний суд скасував стягнення 24 млн грн штрафу з держпідприємства «Укрспирт», накладеного в 2015 році Державної фіскальною службою.

Згідно з судовим реєстром, відповідне рішення суд ухвалив 6 березня 2019 року. За інформацією ДП «Укрспирт», дане рішення також підтвердив суд касаційної інстанції, пише «Слово і Діло».

Крім того, «Укрспирт» повідомив, що у Верховній Раді України був зареєстрований законопроект №9222 про мораторій на стягнення активів підприємств спиртової галузі. Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, пропонується заборонити обіг стягнень на активи «Укрспирту» за фінансовими санкціями, які застосовані до 31 грудня 2015 року, на час до прийняття рішення про приватизацію підприємства. За даними підприємства, загальна сума фінансових санкцій ДФС проти «Укрспирту» за 2010-2015 рік - 1,4 млрд грн.

Як повідомлялося, в жовтні-2018 суд також відхилив касаційну скаргу ДФС і скасував стягнення 173,6 млн грн з «Укрспирту».

«Укрспирт» - великий виробник спирту та спиртовмісної продукції в Україні. ДП знаходиться в управлінні Міністерства аграрної політики і продовольства. Загальна виробнича потужність ДП - більше 36 млн дал на рік. Його роботу забезпечує 41 виробничий майданчик.

Нагадаємо, НАБУ розслідує нову справу по «Укрспирту».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: