Суд оштрафував двох свідків у справі про розтрату коштів «Укрспирту»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива Національного бюро про накладення грошового стягнення на двох свідків.

Вищий антикорупційний суд оштрафував двох осіб, яких викликали до Національного антикорупційного бюро для допиту в якості свідків у справі про можливу розтрату понад 26 млн грн державного підприємства «Укрспирт».

Такі рішення 14 вересня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішенні, детективи НАБУ розслідують кримінальне провадження за фактом можливої розтрати понад 26 млн грн ДП «Укрспирт» на закупівлі котельного коксохімічного палива за завищеною ціною. Вказане паливо закупали в ТОВ «Адвансен-Трейд», ТОВ «Демі Трейд Груп» і ТОВ «АП-РАЙТ». Також детективи у межах цієї ж справи досліджують факти можливої розтрати 1 млн грн на закупівлі «Укрспиртом» юридичних послуг у адвокатського об'єднання «Адвокатська фірма «Сергій Козьяков та Партнери». Водночас саме держпідприємство має у штаті 12 працівник управління юридичного супроводження.

У межах цього провадження детективи викликали на допит в якості свідка посадову особу, яка погоджувала додаткову угоду та специфікацію до Договору поставки, укладеного між ДП «Укрспирт» та ТОВ «Демі Трейд Груп». Також НАБУ викликало на допит особу, котрій імовірно належить електронна пошта, на яку надходили комерційні пропозиції від різних суб'єктів господарської діяльності щодо поставки котельного коксохімічного палива.

Суддя обидва клопотання задовольнила і наклала на обох свідків грошове стягнення по 1189 грн на кожного.

Нагадаємо, НАБУ розслідувало нову справу щодо «Укрспирту». Щоправда пізніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала цю справу до Національної поліції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: