У влади рф параноя через синьо-жовту символіку – британська розвідка

Читать на русском
Російська влада намагається всіляко боротися з будь-якими проявами підтримки України серед свого населення. Ці прагнення часто доходять до абсурду.
Фото: etsy.com

Російська влада намагається всіляко боротися з будь-якими проявами підтримки України серед свого населення. Ці прагнення часто доходять до абсурду.

Короткий звіт, присвячений цій темі опублікувала розвідка Великої Британії.

Топ абсурдних російських фейків про Україну за час повномасштабної війниНайабсурдніші фейки рф про Україну за час війни – втеча Зеленського за кордон, створення брудної бомби, участь НАТО в контрнаступі та інші.

У розвідувальній структурі повідомили, що запровадження «драконівських» законів у Росії, пов'язаних з війною в Україні, призвело до того, що в країні забороняється будь-яка символіка із синіми та жовтими квітами.

«Деякі російські силовики на місцевому рівні, ймовірно, так тлумачать «драконівське» законодавство воєнного часу. Це призвело до того, що будь-яка публічна демонстрація синьо-жовтої символіки заборонена, оскільки може свідчити про приховану підтримку України», – йдеться у повідомленні.

Так, 9 травня в росії заарештували співробітника будинку для людей похилого віку, який одягла на роботу синьо-жовту куртку. А нещодавно у Волхові представники Нацгвардії росії затримали 22-річного росіянина за демонстрацію синьо-жовтого прапора, який виявився прапором Військово-космічних сил країни-окупанта.

У британській розвідці зазначили, що такі абсурдні дії наголошують на невпевненості серед параноїдальних російських чиновників щодо того, «що є і вважається допустимим у все більш тоталітарній системі».

Дійшло навіть до того, що ультранаціоналістична Ліберально-демократична партія, яка підтримує війну проти України, розкритикувала ці арешти, оскільки її символіка також містить синьо-жовті кольори.

Нагадаємо, за даними розвідки Британії, у росії пропагують примусову роботу для потреб війни.

А раніше повідомлялося, що в армії росії після оголошення мобілізації значно погіршилася дисципліна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: