Рф не зможе ефективно координувати свої війська в Україні – британська розвідка

Читать на русском
Російська армія відчуває брак досвідчених військових, тому їм навряд чи вдасться ефективно координувати свої війська в Україні.
Getty Image

Російська армія відчуває брак досвідчених військових, тому їм навряд чи вдасться ефективно координувати свої війська в Україні.

Про це повідомляє британська розвідка.

Російське об'єднане угруповання військ було створене на початку повномасштабного вторгнення в Україну та, ймовірно, налічувало понад 200 тисяч військових. Ці окупанти були організовані у 70 бойових полків та бригад, розділених на п'ять груп. Тоді російська армія складалася з професійних солдатів, була оснащена досить сучасними автомобілями і регулярно тренувалася. Однак сьогодні ситуація змінилася.

Наразі російські сили складаються в основному з погано навчених мобілізованих резервістів і все більше залежать від застарілого обладнання. Як зазначають розвідники, при цьому багато їх підрозділів сильно недоукомплектовані та проводять лише дуже прості піхотні операції.

«Навряд чи росія зможе створити боєздатний резерв та зможе ефективно координувати широкомасштабні воєнні дії на довгій лінії фронту в Україні», – додають у повідомленні.

Раніше розвідники повідомляли, що втеча російських військових з позицій під Бахмутом свідчить про проблеми в армії окупанта. Загарбникам невистачає надійних бойових підрозділів.

З початку повномасштабного вторгнення загальні бойові втрати російської армії в Україні орієнтовно склали 198 880 осіб. За останню добу ліквідовано ще 620 окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: