Росія з травня все частіше поступається ініціативою у війні з Україною – британська розвідка

Читать на русском
Росія втрачає ініціативу у війні проти України, вважають у британській розвідці. Командування, ймовірно, намагається сформувати резерви та розташувати їх там, де може статися контрнаступ ЗСУ.
Фото: Міноборони

Починаючи з травня, росія все частіше поступається ініціативою у війні з Україною, реагуючи на дії, а не активно просувається до своїх власних військових цілей.

Про таку тенденцію повідомляє британська розвідка.

«У травні протягом 20 ночей росія завдавала по Україні ударів дронами та крилатими ракетами. Росія не досягла великих успіхів у своїй меті нейтралізувати покращену ППО України та знищити сили, підготовлені для контратаки», – йдеться у зведенні.

У британській розвідці вважають, що російське командування намагається сформувати резервні сили та розташувати їх там, де, на їхню думку, може розпочати український контрнаступ. Але цьому заважає перекидання резервів на лінію фронту в Бахмуті, де потрібно заповнювати прогалини.

Нагадаємо, на думку експертів, малоймовірно, що росія зможе отримати вигоду із завоювання Бахмута і досягти кінцевої мети володимира путіна – повної окупації Донбасу.

Україна тим часом провела вже серію «формуючих операцій», щоб відвернути увагу росії перед своїм контрнаступом.

До контрнаступу Україна, за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, готова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: