Данілов назвав співвідношення втрат України та росії у боях за Бахмут

Читать на русском
За словами секретаря РНБО, починаючи з 1 вересня минулого року рашисти втратили на цьому напрямі понад 22 тисячі осіб.
Фото: УНИАН

На Бахмутському напрямку загинуло понад 22 тисячі військовослужбовців країни-агресора.

Такі дані навів секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю Corriere Della Sera.

Бої за Бахмут: хто з військово-політичного керівництва України приїжджав у місто та його околиціНайчастіше у Бахмуті та на Бахмутському напрямку буває Олександр Сирський. Хтось ще з військово-політичного керівництва приїжджав туди – на інфографіці.

За його словами, починаючи з 1 вересня минулого року рашисти втратили на цьому напрямку 22 816 осіб. До цього числа входять і бойовики ПВК «Вагнер».

При цьому втрати ЗСУ в районі Бахмута були в 7,5 разів меншими, ніж у росіян.

Данілов також пояснив, чому Україна не розпочинає контрнаступ.

«Ми провели вже 83 засідання Ради оборони з початку вторгнення. Ті, хто не входить до цієї групи, не можуть встановлювати дати та робити оголошення. Ми маємо можливість спокійно вибирати, як діяти. Ми не розголошуємо дати перед ворогом. Так, Україна готова, але ми почнемо в найбільш зручний час», – заявив секретар РНБО.

Нагадаємо, нещодавно у ЗСУ повідомили, що українським військовим вдалося виснажити сили ПВК «Вагнера» у Бахмуті та змусити їх втекти з великими втратами.

А командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, у свою чергу, заявив, що російські війська перейшли до оборонних дій на Бахмутському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: