Стало відомо, скільки жінок служать в лавах ЗСУ

Читать на русском
На сьогодні у лавах ЗСУ служить 41 тисяча жінок. Близько 19 тисяч – цивільні працівниці. Усі вони разом працюють задля потреб армії.
Жінки в ЗСУ

До початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну кількість жінок у лавах ЗСУ становила близько 30 тис. Зараз ця кількість збільшилася.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

У захисті України беруть участь понад 60 тисяч жінок. З них 42 тисячі – жінки-військовослужбовці.

«Ця цифра постійно збільшується, адже у відповідь на російське вторгнення значна кількість українських жінок приєдналася до лав Збройних сил», – зазначили у міністерстві.

До прикладу, у 2021 році, до початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну, кількість жінок у лавах ЗСУ становила близько 30 тис.

Сприяють збільшенню зміни в українському законодавстві, що дозволяють жінкам повною мірою реалізувати себе в армії, зазначили у Мінборони.

Нагадаємо, з 1 жовтня 2022-го, згідно з наказом Міноборони від жовтня 2021 року, було заплановано постановку на військовий облік жінок багатьох професій. 7 жовтня Рада ухвалила закон, який передбачає, що обов'язковій постановці на військовий облік підлягають лише «жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльностю».

Нагадаємо, ЗСУ вдалося виснажити та змусити «вагнерівців» втекти з Бахмута.

Також спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, чому ЗСУ не атакують пункти дислокації «Іскандерів» у росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: