Ігнат пояснив, чому ЗСУ не атакують пункти дислокації «Іскандерів» у росії

Читать на русском
Україна не може вдарити по пунктах дислокації ракетних комплексів Іскандер, розташованих на території росії, оскільки це було б порушенням зобов'язань перед союзниками.
Фото: Повітряні сили ЗСУ

Україна не може вдарити по пунктах дислокації ракетних комплексів «Іскандер», розташованих на території росії, оскільки це було б порушенням зобов'язань перед союзниками.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, його цитує Укрінформ.

З якою частотою та інтенсивністю росія завдає масованих ударів по УкраїніРосія повернулася до практики регулярних масованих обстрілів України. Частота та інтенсивність атак із жовтня – на інфографіці.

«Ми не атакуємо цілі на території росії. Як каже керівництво країни, є стратегія – ми обіцяли партнерам не атакувати озброєнням, яке нам надають», – заявив Ігнат.

Він зазначив, що це не стосується російської техніки, розташованої на тимчасово окупованих територіях України. У такому разі ЗСУ можуть застосовувати по противнику будь-яке озброєння.

Ігнат також розповів, що в росії спостерігається дефіцит ракет для «Іскандерів».

«Так, вони мають дефіцит. Якби вони їх не шкодували, вони їх сотнями б застосовували», - резюмував спікер Повітряних сил.

Нагадаємо, росія в ніч на 1 червня атакувала Київ 10 балістичними та крилатими ракетами типу «Іскандер». Усі вони були збиті.

Раніше у Повітряних силах розповіли, у скільки росії обійшлася нічна ракетна атака на Київ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: