Нові бригади «Гвардії наступу» ще формуватимуть – Клименко

Читать на русском
Нові бригади Гвардії наступу ще формуватимуть. Наразі опрацьовують заявки, які надійшли від громадян на вступ до підрозділів.
ВВС Україна

Нові бригади «Гвардії наступу» ще формуватимуть. Наразі опрацьовують заявки, які надійшли від громадян на вступ до підрозділів.

Про це в інтерв’ю BBC News Ukrainian заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

«Гвардія наступу»: які штурмові бригади сформованіУ рамках кампанії Гвардія наступу вже сформовано вісім штурмових бригад, більше – на інфографіці.

Відомо, що близько 40 тисяч заявок надійшло від охочих приєднатися до «Гвардії наступу». Наразі анкети ще опрацьовують, адже нові бригади будуть ще формуватись. Відзначають, що всі бригади ЗСУ і «Гвардії наступу» приблизно мають однакове озброєння. Відмінність можлива лише деяких видів важкої зброї. Відтак Клименко пояснив, чому нові бригади були створені в системі МВС, а не ЗСУ.

«Є, наприклад, поліцейський, який проходить службу в Тернопільській області. Він хоче взяти участь в бойових діях. Він має звання старший лейтенант або капітан поліції. Для того, щоб піти в ЗСУ, йому треба звільнитися, втратити звання, втратити ті преференції соціальні, які має поліцейський, і перейти до ЗСУ рядовим. Після закінчення війни, щоб нам його взяти назад в поліцію, необхідно пройти комплекс відбору і навчання, бо так вимагає закон», – розповів міністр.

Клименко зазначив, що вони, формуючи відповідний підрозділ в Нацполіції, залишають місце за цим добровольцем й надалі.

Нагадаємо, попередньо набір до «Гвардії наступу» мав завершитись ще 1 квітня. Однак через велику активність з боку добровольців формування штурмових бригад проводять досі.

Раніше також стало відомо, скільки часу тренуватимуть бійців із «Гвардії наступу».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: