Набір до «Гвардії наступу» добігає кінця, на розгляді понад 16 тисяч заявок

Читать на русском
З початку лютого надійшло понад 16 тисяч заяв від бажаючих вступити до штурмових бригад Гвардії наступу. Наразі триває відбір, а тому не всі, хто подав заявки, будуть зараховані до Гвардії наступу.

Понад 16 тисяч охочих вступити до «Гвардії наступу», яка формується у Національній гвардії України, розглядають зараз.

Про це заявив спікер НГУ Руслан Музичук в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«За майже два місяці отримано понад 16 тисяч заявок. Набір буде тривати орієнтовно до 1 квітня. Якщо й надалі будуть приходити заявки, якщо будуть бажаючі, то, можливо, будуть формуватися резерви й інші підрозділи», – сказав Музичук.

Музичук наголосив, що наразі триває відбір – не всі, хто подав заявки, будуть зараховані до підрозділів.

«Кількість охочих досить велика, проте ще тривають етапи відбору і далі всі кандидати, які подали заявки, повинні їх пройти», – зазначив спікер НГУ.

Він також повідомив, що бійці, які пройшли медичну комісію, здали тестування і приєдналися до підрозділів, приступили до навчання.

За словами Музичука, у багатьох підрозділах вже проходять індивідуальні заняття під керівництвом інструкторів. Добровольці вчаться користуватися стрілецькою зброєю, опановують тактику, у деяких підрозділах почалися навчання зенітників та артилеристів.

Раніше стало відомо, скільки часу тренуватимуть бійців із «Гвардії наступу».

Також відомо, що набір до «Гвардії наступу» незабаром завершиться. Усі охочі приєднатися можуть встигнути подати заяву до 1 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: