Підрив залізниці в Криму міг зірвати постачання «Калібрів» Чорноморському флоту рф – британська розвідка

Читать на русском
Вибух на залізниці у Криму міг порушити доставку озброєння Чорноморському флоту росії, вважають у британській розвідці.
Фото: Крим24

Потяг, який напередодні зійшов із рейок в окупованому Криму, заблокував єдину залізничну гілку, яка веде до порту Севастополя – бази російського Чорноморського флоту.

У Криму «тривожно»: вибухи на об'єктах окупованого півострова під час повномасштабної війниНа об'єктах росіян в окупованому Криму за час повномасштабної війни сталося щонайменше два десятки вибухів. Більше – на інфографіці.

У британській розвідці вважають, що інцидент міг порушити доставку вантажів та озброєння, таких як крилаті ракети «Калібр», для Чорноморського флоту рф.

«Будь-який саботаж у цьому чутливому районі ще більше посилить побоювання Кремля щодо його здатності захистити іншу ключову інфраструктуру у Криму. Півострів зберігає життєво важливу психологічну та матеріально-технічну роль у забезпеченні війни росії проти України», – йдеться у зведенні розвідки, опублікованому у Twitter.

Нагадаємо, вранці 18 травня у Сімферопольському районі Криму стався вибух на залізниці. В результаті з рейок зійшли кілька вагонів із зерном. Окупаційна влада півострова заявила, що інцидент стався «через втручання сторонніх осіб».

В українській розвідці зазначили, що росіяни перевозили зброю та боєприпаси залізницею, на якій стався вибух.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: