Малюк розповів про роботу СБУ в Херсоні після деокупації

Читать на русском
Українські спецслужби документували псевдореферендум у Херсонській та інших областях України та вводили своїх агентів до груп колаборантів для відстеження дій ворога, розповів Василь Малюк.
Голова СБУ Василь МалюкФото: СБУ

Голова Служби безпеки України Василь Малюк розповів про діяльність СБУ в Херсоні після звільнення, де залишилось багато колаборантів.

«Хтось не встиг втекти, когось не встигли росіяни забрати. А хтось не встиг зрозуміти рівень професіоналізму нашого документування, коли в нас були вже повні томи матеріалів, а вони залишились на місці з усвідомленням, що ворог відійшов», – розповів він в інтерв’ю журналісту Дмитру Комарову.

За словами Малюка, серед колаборантів були, зокрема, колишні працівники поліції та інформатори псевдоорганів держбезпеки.

«Нам вдалося їх затримати, оголосити відповідні підозри. Сьогодні ці особи перебувають під вартою, дають відповідні свідчення. Зрозуміло, що хтось надалі залучений у наших контррозвідувальних іграх», – зазначив очільник СБУ.

Він також зазначив, що завдяки спеціальним технічним засобам активно документувався ворожий псевдореферендум.

«В день псевдореферендуму вже була заготовлена явка, результати. Колаборанти навіть не розуміють того, що це в нас у матеріалах проваджень саме тому, що вдало використовуються всі сучасні методи документування. У відповідні злочинні групи колаборантів і зрадників ми вводили наших агентів під прикриттям», – зазначив Малюк.

Він також підкреслив, що українські «очі» – агенти СБУ – на тимчасово захоплених територіях є всюди. Мова йде, зокрема, про перевербованих осіб.

Крім того, за словами Малюка, за 2022 рік було виявлено 300 ворожих агентів росії. Серед них є ті, кого Україна перевербувала, і ті, хто одержав від 13 до 15 років.

Нагадаємо, в інтерв'ю Дмитру Комарову голова СБУ Василь Малюк також розповів, що на початку повномасштабного вторгнення СБУ створила підрозділ для диверсій та контрдиверсій.

Раніше Малюк зазначив, що за одного клірика УПЦ МП росія віддала 28 полонених.

Також повідомлялося, що СБУ зірвала втечу ворожих поплічників у Херсонській області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: