Внаслідок нічної атаки росіян на Київ загинули троє людей, серед них діти

Читать на русском
Вночі 1 червня росіяни атакували Київ балістичними ракетами. В результаті загинули троє людей, зокрема двоє дітей.
Ілюстративне зображенняФото з відкритих джерел

У ніч проти 1 червня, у День захисту дітей, росіяни атакували Київ ракетами. В результаті загинули троє осіб, двоє з яких діти.

Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації (КМВА).

«Попередньо, серед трьох загиблих в Деснянському районі - 2 дітей (вік 5-6 та 12-13 років). Інформація уточнюється», – йдеться у повідомленні.

Крім того, уламки пошкодили поліклініку у Деснянському районі.

Також повідомляється, що у Дніпровському районі столиці уламками пошкоджено житловий будинок, зафіксовано займання припаркованих авто, падіння уламків на проїжджу частину. Є потерпілі. Усім надана медична допомога.

«Ця атака пов’язана із застосуванням агресором ймовірно, оперативно-тактичних ракетних комплексів наземного базування. Тому ракети на Київ полетіли не з літаків. Попередньо, це були крилаті ракети балістичного типу (остаточно кількість та тип зброї визначать Повітряні сили)», – зазначили в КМВА.

З якою частотою та інтенсивністю росія завдає масованих ударів по УкраїніРосія повернулася до практики регулярних масованих обстрілів України. Частота та інтенсивність атак із жовтня – на інфографіці.

Повідомляється, що усі виявлені повітряні цілі були знищені силами і засобами української ППО.

У той же час начальник КМВА Сергій Попко підкреслив, що балістичні ракети летять дуже швидко, тому потрібно неухильно дотримуватися правил безпеки при оголошенні повітряної тривоги.

«Час від оголошення тривоги до підльоту ракети йде на секунди! Тому завчасно готуйте необхідні речі і мінімізуйте час зборів та переходу в укриття!», – закликав він.

Нагадаємо, 1 червня вночі в низці областей України було оголошено повітряну тривогу. У Києві пролунали вибухи.

Пізніше, 1 червня, стало відомо про першого загиблого внаслідок ракетної атаки на столицю.

Раніше повідомлялося, що поліція знайшла ще 9 громадян, які публікували відео роботи ППО у Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: