Енергетики відновили подачу світла всім споживачам після масштабної аварії

Читать на русском
Укренерго не планує вводити обмеження на споживання електроенергії увечері. В компанії поки що з'ясовують, що стало причиною сьогоднішньої аварії.
Фото: dtek-dnem.com.ua

Енергетикам вдалося поновити подачу світла для споживачів, які зіткнулися з відключеннями світла.

Про це повідомив глава Укренерго Володимир Кудрицький.

З 1 червня зросте ціна на електроенергію для населення – ЗМІЗ 1 червня в Україні підвищать ціни на електроенергію для населення, оскільки не вистачає коштів на відновлення інфраструктури після атак росії.

За його словами, компанія не планує запроваджувати обмеження на споживання електроенергії увечері. В Укренерго поки що з'ясовують, що стало причиною сьогоднішньої аварії.

«Що можна сказати вже зараз: відключення споживачів не пов'язане з дефіцитом потужності в системі. Причини аварійної ситуації – суто технічні та докладно з'ясовані внаслідок розслідування Держенергонагляду та фахівців Укренерго», – заявив глава компанії.

Кудрицький нагадав, що система пережила вже 15 масованих хвиль ракетних ударів та 18 потужних дронових атак. У зв'язку з цим він закликав споживачів із розумінням поставитися до роботи енергетиків.

«Зараз система у процесі оновлення та працює на максимумі своїх можливостей. Якщо у мирний час ми мали багато резервних схем харчування споживачів, і ви зазвичай не відчували роботу енергетиків, то зараз у нас все ще багато «вузьких місць» в енергосистемі після зимових обстрілів», – наголосив глава Укренерго.

Він також попросив використовувати лише офіційні джерела інформації, щоб уникнути спекуляцій, пов'язаних з аварією.

Нагадаємо, сьогодні у багатьох регіонах України сталися аварійні відключення світла. Проблеми зі світлом спостерігалися у Києві, а також у Київській, Дніпропетровській, Полтавській, Вінницькій, Одеській, Харківській та Запорізькій областях.

Раніше в Укренерго розповіли, за рахунок чого скорочуватимуть дефіцит електроенергії влітку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: