Окупанти вели наступальні дії лише на двох напрямках, відбито до 30 атак

Читать на русском
Росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Масютівки та Крохмального Харківської області та Новоселівського та Стельмахівки – Луганської.

Російські окупанти продовжують спроби повністю окупувати Луганську та Донецьку області. Минулої доби вони вели наступальні дії на Куп'янському та Мар'їнському напрямках, було відбито 27 атак.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Минулої доби рф завдала два масованих ракетно-авіаційних удару по території України. Вночі сили ППО знищили 36 із 40 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 30 із 38 ударних дронів, вдень – 11 з 11 «Іскандерів».

Крім того, противник завдав 62 авіаційних ударів і зробив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.

На Куп'янському напрямку противник минулої доби вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки, Крохмального Харківської області та Новоселівського та Стельмахівки – Луганської.

На Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках окупанти протягом доби наступу не вели, на Запорізькому та Херсонському – обороняються.

На Мар'їнському напрямі ЗСУ відбили 12 атак противника в районі міста Мар'їнка.

Наша авіація за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки супротивника. Також, за минулу добу було знищено 4 ворожі розвідувальні БПЛА. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 райони зосередження озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, 3 засоби протиповітряної оборони та ще 3 важливі цілі противника.

«Противник посилив контррозвідувальні заходи у тимчасово захопленому Скадовському районі Херсонської області. Окупанти здійснюють масові рейди по будинках та квартирах місцевих мешканців. Перевіряють особисті документи та мобільні пристрої. Таким чином окупанти намагаються залякати місцеве населення та виявити тих, хто допомагає Силам оборони України», – розповіли у Генштабі.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна готова до контрнаступу.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський анонсував на Лиманському напрямі «активні наступальні дії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: