ВАКС вкотре продовжив арешт ексдержсекретаря Мінекономіки

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив частково прохання детектива НАБУ про продовження строку дії тримання під вартою підозрюваної.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 16 липня строк тримання під вартою колишнього державного секретаря Міністерства економіки Олесі Савчук, але знову зменшив заставу. Її підозрюють у причетності до розтрати 250 млн грн.

Таке рішення 23 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Продовжити (Олесі Савчук – ред.), яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у державній установі «Київський слідчий ізолятор» строком на шістдесят днів, тобто до 16.07.2023 включно, в межах строку досудового розслідування. Одночасно визначити (Олесі Савчук – ред.) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 4500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 12 078 000 грн», – ідеться в рішенні.

Раніше ВАКС продовжував арешт Савчук, але з альтернативою 15,03 млн грн застави.

Нагадаємо, за версією слідства, в результаті незаконних дій колишнього державного секретаря Міністерства економіки Олесі Савчук, ексгенерального директора ДП «Укрпатент» Андрія Кудіна та головного бухгалтера підприємства, а також керівника благодійної організації «Подих милосердя» Андрія Чорного у червні 2022 року з рахунку держпідприємства на рахунок благодійної організації незаконно перераховано понад 250 млн грн начебто на закупівлю балістичних жилетів для потреб Міністерства оборони України. Проте броньовані жилети так і не були закуплені, а кошти за них через низку фінансових операцій перераховані на рахунки інших підприємств з ознаками фіктивності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: