ВАКС знову продовжив розслідування справи ексдержсекретаря Мінекономіки

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 21 липня строк розслідування кримінального провадження про розтрату 250 млн грн за участі колишнього державного секретаря Міністерства економіки Олесі Савчук, посадовців державного підприємства «Укрпатент» та керівника благодійної організації.

Таке рішення 15 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №62022000000000144 від 13.03.2022 за підозрою (Олесі Савчук – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, (Андрія Кудіна – ред.) та (Олени Силки – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України, (Андрія Чорного – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України, до дев'яти місяців, тобто до 21.07.2023 включно», – йдеться в рішенні.

Раніше Вищий антикорупційний суд продовжив арешт ексдержсекретаря Мінекономіки Олесі Савчук до 21 травня. Альтернативою триманню під вартою їй визначили 15,03 млн грн застави.

Нагадаємо, за версією слідства, в результаті незаконних дій колишнього державного секретаря Міністерства економіки Олесі Савчук, ексгенерального директора ДП «Укрпатент» Андрія Кудіна та головного бухгалтера підприємства, а також керівника благодійної організації «Подих милосердя» Андрія Чорного у червні 2022 року з рахунку держпідприємства на рахунок благодійної організації незаконно перераховано понад 250 млн грн начебто на закупівлю балістичних жилетів для потреб Міністерства оборони України. Проте броньовані жилети так і не були закуплені, а кошти за них через низку фінансових операцій перераховані на рахунки інших підприємств з ознаками фіктивності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: