ЗСУ за добу відбили на Донбасі 19 атак

Читать на русском
Окупанти намагалися наступати в районі Масютівки, Оріхово-Василівки, Івановського та Мар'їнки.
Фото: Генштаб

Російські війська продовжують зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Минулої доби ЗСУ відбили 19 ворожих атак.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Війна росії проти України: чотири сценарії закінчення конфлікту та їхні наслідки для сторінЄ чотири основні сценарії закінчення російсько-української війни. Що вони передбачають і який вплив матимуть на всі сторони конфлікту – на інфографіці.

Окупанти за добу завдали 97 авіаційних ударів, зокрема застосували 59 іранських дронів. Також ворог здійснив 39 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

За інформацією Генштабу, на полігони Білорусі прибувають певні підрозділи армії рф для бойової підготовки перед відправкою на війну в Україну.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.

На Куп'янському напрямку противник минулої доби вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки.

На Лиманському напрямі протягом минулої доби противник наступальних дій не вів.

На Бахмутському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії на північний схід від Оріхово-Василівки та у напрямку Івановського.

На Авдіївському напрямі противник наступальних дій не вів.

На Мар'їнському напрямку українські військові відбили 12 атак противника в районі міста Мар'їнка.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії у районі Великої Новосілки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує тримати оборону.

Авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також 6 по його зенітно-ракетних комплексах. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 райони зосередження озброєння та військової техніки, зенітний ракетний комплекс С-300 та зенітний ракетний комплекс Тор, 6 пунктів управління, станцію радіоелектронної боротьби, артилерійський підрозділ на вогневій позиції та склад боєприпасів противника.

Нагадаємо, днями у Міноборони заявили, що у самому Бахмуті та на флангах немає активних боїв – окупанти роблять ставку на інтенсивність обстрілів.

28 травня, як розповіли у ЗСУ, інтенсивність російських атак на Бахмутському напрямку знизилася.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: