Активних боїв в місті та на флангах немає: Маляр про ситуацію у Бахмуті

Читать на русском
У Бахмуті та на флангах наразі немає активних боїв. Російські війська роблять ставку на інтенсивності обстрілів.
Getty Image

У Бахмуті та на флангах наразі немає активних боїв. Російські війська роблять ставку на інтенсивності обстрілів.

Про це повідомляє у Telegram заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Станом на ранок суботи, 27 травня, на Бахмутському напрямку російські війська безуспішно наступали, але в цілому активність була нижчою, ніж попередніми днями. Зниження наступальної активності ворога обумовлено тим, що проводиться заміна та перегрупування військ. Росіяни намагаються посилити власні спроможності.

Пригожин заявив, що ПВК «Вагнера» втратила понад 20 тисяч бійців у боях за БахмутБлизько 20% із 50 000 російських в'язнів, залучених до війни, загинули в Бахмуті. Москва надає зовсім інші цифри.

Маляр також зазначає, що ворог зробив ставку на інтенсивності обстрілів. Окупанти атакують околиці міста та підступи до нього.

«Ворогом зроблено ставку на завдання авіаційних ударів та інтенсивних артилерійських обстрілів. Вчора і сьогодні там немає активних боїв - ні в місті, ні на флангах», – пише чиновниця.

Втім українські військові міцно тримають зайняті раніше панівні висоти на півночі та півдні від Бахмута. Водночас просування протягом вчора і сьогодні призупинили з метою виконання інших задач.

Нагадаємо, 25 травня стало відомо, що Пригожин виводить «вагнерівців» із Бахмута.

Водночас аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що подальші успішні контратаки українських військових на флангах міста можуть ускладнити операцію з передачі позицій військовим російської армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: