Данія створила інвестиційний фонд для України

Читать на русском
Данія запустила соціальну програму інвестиційного фонду для України на загальну суму в понад 130 мільйонів доларів.
freepik

Данія запустила соціальну програму інвестиційного фонду для України на загальну суму в понад 130 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

В п'ятницю, 26 травня, під час українського інвестиційного форуму у Копенгагені було оголошено про запуск соціальної програми данського інвестиційного фонду для України на загальну суму в 1 млрд данських крон, що становить приблизно 133 мільйони доларів. Зазначають, що з фонду будуть фінансувати проєкти із залученням найкращих данських технологій та інноваційних рішень, Інвестиції будуть доступні як для державного, так і для приватного секторів.

Відзначимо, що основною співпрацею між Україною і Данією є налагодження взаємовигідних відносин, коли українські компанії не лише імпортують данські продукти, а й локалізують виробництво такої продукції в Україні.

Заступник міністра економіка Олександр Грибан додав, що данський фонд не лише надаватиме фінансові гарантії, але і безпосередньо здійснюватиме кредитування, що ставить його на окремий щабель фінансових інститутів, які відкрили свої програми для України.

Нагадаємо, раніше у Мінфіні розповіли, скільки коштів потребує Україна на відновлення цьогоріч

В ООН також оцінили вартість повоєнного відновлення України. Наприклад, для відновлення Харкова знадобиться понад 9 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: