Окупанти розпочали провокацію із хімічною зброєю у Запорізькій області – розвідка

Читать на русском
Російські окупанти могли застосувати хімічну зброю на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.
Getty Image

Російські окупанти могли застосувати хімічну зброю на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Про це повідомляє українська розвідка.

Росіяни почали втілювати провокацію з метою зриву контрнаступальних дій українських воїнів. Проте реальними жертвами хімічної зброї стануть солдати окупаційної армії, оскільки сліди ураження на їхніх тілах росія планує використати в якості фейкових звинувачень проти України.

У розвідці наголошують, що Сили безпеки та оборони України під час бойових дій з російськими військами використовують лише конвенційні засоби, а чергові постановки терористів не здатні вплинути на подальший перебіг подій на фронті.

Розвідники перехопили розмову російського солдата, яка відбулася сьогодні о 12:15, у якій він попереджає про «можливе викидання хімічної зброї з коптерів». Та вже через пів години, один з військових пожалівся на скидання снарядів з можливо хімічним вмістом.

Нагадаємо, у п’ятницю, 26 травня, Головне управління розвідки повідомило, що російські окупанти готують масштабну провокацію з імітації аварії на Запорізькій атомній електростанції.

Відзначимо, що росіяни вже неодноразово використовували схожу тактику. На початку квітня вони заявляли про нібито підготовку хімічної атаки на Сумську область.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: