ВРП продовжила відсторонення підозрюваного судді з Рівненщини

Читать на русском
Суддівський дисциплінарний орган вирішив підтримати прохання сторони обвинувачення про відсторонення служителя Феміди.
фото: shutterstock.com

Вища рада правосуддя продовжила до 26 липня відсторонення судді Корецького районного суду Рівненської області Євгена Кулика від розгляду судових справ. НАБУ і САП підозрюють його разом із адвокатом Миколою Туровичем в одержанні 1100 доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 26 травня ухвалив орган, повідомляє «Слово і діло».

«Вища рада правосуддя вирішила: клопотання заступника генерального прокурора - керівника САП Олександра Клименка – задовольнити. Продовжити до 26 липня 2023 року строк тимчасового відсторонення судді Корецького районного суду Рівненської області Євгена Кулика від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності», – оголосив голова ВРП Григорій Усик.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру судді Корецького райсуду Рівненщини Євгену Кулику та адвокату Миколі Туровичу. У межах досудового розслідування встановлено, що за 1100 доларів суддя обіцяв закрити адміністративну справу, що перебувала у нього на розгляді, стосовно громадянина, який вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 Кодексу про адміністративні правопорушення України («Керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння»). Грошові кошти суддя отримав за посередництва адвоката. Осіб було викрито одразу після отримання ними обумовлених коштів детективами НАБУ.

Пізніше Вищий антикорупційний суд визначив 700 тисяч грн застави підозрюваному судді Кулику, а адвокату Туровичу – 600 тис. грн. Також на них обох поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; не відлучатись із Рівненської області без дозволу; утримуватись від спілкування зі свідками та іншим підозрюваним у кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: