ЄБРР виділить Україні додатковий пакет фінансування – The Guardian

Читать на русском
Кошти нададуть у наступному році, вони підуть на підтримку економіки та інфраструктуру. Зокрема гроші планують направити на зарплати держслужбовцям та зміцнення банківського сектору.
Фото: caspiannews.com

Європейський банк реконструкції та розвитку має намір розширити об'єм фінансової допомоги Україні.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на високопоставлене джерело у банку.

У НБУ назвали очікувану суму фінансової допомоги від партнерів у 2023 роціПід час візиту до Вашингтона українська делегація отримала запевнення від партнерів у тому, що демократична спільнота підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно.

За даними журналістів, ЄБРР планує виділити пакет допомоги у розмірі 1,5 млрд. євро. Кошти нададуть у наступному році, вони підуть на підтримку економіки та інфраструктуру.

Гроші, зокрема, планують направити на зарплати держслужбовцям та зміцнення банківського сектору.

«Економіка України виявилася дуже стійкою. Все працює. Банки функціонують, проблем у банківській системі не було. Так, на початку був величезний шок із мінус 30% від ВВП. Але ситуація стабілізувалася. Ця стійкість обумовлена дивовижною здатністю людей знаходити рішення та продовжувати займатися своєю справою, переїжджати тощо. Це дуже і дуже вражає», - сказала Оділь Рено-Бассо, президент банку.

Зазначається, що кошти будуть надані на додаток до 3 мільярдів євро, які вже заплановані на 2022 рік і частину 2023-го.

Нагадаємо, кілька днів тому повідомлялося, що ЄБРР має намір збільшити свій капітал для нарощування фіндопомоги Україні.

Раніше в ЄБРР назвали суму, необхідну для відновлення України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: