Кабмін залучить понад 3 млрд доларів фінансування від партнерів: на що витратять

Читать на русском
Кабінет міністрів на засіданні 19 травня затвердив залучення додаткових фінансових ресурсів до державного бюджету України.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Кабінет міністрів на засіданні 19 травня затвердив залучення додаткових фінансових ресурсів до державного бюджету України.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

У НБУ назвали очікувану суму фінансової допомоги від партнерів у 2023 роціПід час візиту до Вашингтона українська делегація отримала запевнення від партнерів у тому, що демократична спільнота підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно.

Зокрема, уряд погодив залучення позики від Міжнародного банку реконструкції та розвитку у розмірі 500 млн. доларів. Ще 1,2 млрд доларів МБРР надасть Україні як грантові кошти.

«Гроші підуть на виплату зарплат, пенсій, соціальної допомоги та медицини», – наголосив Шмигаль.

Кабінет Міністрів також схвалив угоду про залучення позички на 1,5 млрд. доларів під гарантії уряду Японії в рамках проекту підтримки політики розвитку та відновлення.

«Ці кошти будуть спрямовані на посилення соціального захисту та відновлення України», - зазначив прем'єр.

Крім того, Шмигаль привітав рішення ЄБРР збільшити капітал банку орієнтовно на 3-5 млрд євро. За його словами, ці кошти мають піти на макрофінансову допомогу та відновлення України.

Нагадаємо, нещодавно міністри фінансів G7 запропонували збільшити підтримку України до 44 мільярдів доларів.

Раніше Шмигаль розповів, що Світовий банк інвестує в Україну 1,5 млрд доларів. Кошти підуть на проекти у сфері енергетики, транспортної інфраструктури та охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: