У рф заявили про атаку морських дронів на унікальний розвідувальний корабель

Читать на русском
Пропагандисти пишуть, що атак була відбита, а корабель не зазнав ушкоджень. За їхніми даними до можливого інциденту причетні три дрони, тип яких не називається.
Фото з відкритих джерел

У середу, 24 травня, близько 05:30 ранку розвідувальний корабель Чорноморського флоту рф «Иван Хурс» нібито був атакований невстановленими морськими дронами.

Про це повідомляють російські пропагандисти у Telegram каналах.

Зазначається, що інцидент трапився за 74 кілометри на північ від Босфорської протоки.

Пропагандисти пишуть, що атак була відбита, а корабель не зазнав ушкоджень. За їхніми даними до можливого інциденту причетні три дрони, тип яких не називається.

Як зазначає Defence Express, корабель «Иван Хурс», проекту 18280, є розвідувальним кораблем, більше того, унікальним кораблем для Чорноморського флоту рф та одним з двох взагалі на всіх флотах росіян. Він був спущений на воду лише у 2017 році та введений у склад у 2018 році.

«Корабель оснащений різноманітними комплексами радіотехнічної розвідки, радіоелектронної боротьби, а також системами зв'язку для забезпечення управління флотом. Декларується, що корабель призначений для стеження за комплексами протиракетної оборони, а точний склад апаратури не розголошується», – йдеться у повідомленні.

Водночас, з усього озброєння, у нього є лише декілька тумбових кулеметних установок МТПУ для 14,5-мм КПВТ та декілька ПЗРК. Екіпаж корабля - 120 осіб.

Раніше повідомлялося, що підрив залізниці в Криму міг зірвати постачання «Калібрів» Чорноморському флоту рф.

А у Силах оборони кажуть, що витіснення російського флоту з Чорного моря вже розпочато.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: