Під прицільним ворожим вогнем із Бахмута вдалося евакуювати людей

Читать на русском
Евакуаційна група поліції Білий Янгол та українські військові під прицільним вогнем ворога евакуювали з Бахмута десятьох людей.
Міністерство внутрішніх справ України

Евакуаційна група поліції «Білий Янгол» та українські військові під прицільним вогнем ворога евакуювали з Бахмута десятьох людей.

Про це у Телеграмі повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

Бої за Бахмут: хто з військово-політичного керівництва України приїжджав у місто та його околиціНайчастіше у Бахмуті та на Бахмутському напрямку буває Олександр Сирський. Хтось ще з військово-політичного керівництва приїжджав туди – на інфографіці.

Відзначають, що рятувальна операція була складною через дорогу серед мін й під обстрілами окупантів. Наразі евакуйовані мешканці, серед них 14-річна Аліна та її батьки, перебувають у безпеці.

Правоохоронці розповідають, що дорогою дитину дуже вразило побачене, адже росіяни перетворили Бахмут на руїни. Зараз Аліна та її рідні отримують допомогу й оговтуються від пережитого.

«Якщо є пекло, то воно саме в Бахмуті. Напередодні нашого виїзду, ввечері, російські війська обстріляли місто запальними снарядами. Ми відчули дуже їдкий запах. Я вдягнув маску, визирнув на вулицю, а там все палає. Дякувати богу, що вибралися звідти», – розповів батько дівчини.

Нагадаємо, 20 травня ватажок російської ПВК «Вагнер» Євген Пригожин вкотре заявив про окупацію росією Бахмута. Президент України Володимир Зеленський, у свою чергу, спростував цю заяву.

Збройні сили України продовжують зберігати контроль над частиною Бахмута, незважаючи на заяви окупантів про взяття міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: