Країни G7 збільшили обсяг допомоги Україні

Читать на русском
Після триденних переговорів міністри фінансів країн G7 запропонували збільшити підтримку України до 44 мільярдів доларів.
Укрінформ

Після триденних переговорів міністри фінансів країн G7 запропонували збільшити підтримку України до 44 мільярдів доларів.

Про це пише Bloomberg.

Відомо, що міністри фінансів країн G7 запропонували збільшити підтримку України на 2023 рік та початок 2024 року до 44 мільярдів доларів. Вони також створили нову ініціативу щодо ланцюжка поставок, пообіцявши при цьому заповнити нормативні прогалини в банківському секторі.

«Ми закликаємо до негайного припинення незаконної війни Росії проти України, що усунуло б одну з найбільших невизначеностей щодо глобальних економічних перспектив», – йдеться у заяві.

Варто відзначити, збільшення допомоги дозволить Міжнародному валютному фонду схвалити програму підтримки Києва в розмірі 15,6 млрд доларів.

Нагадаємо, Україна отримала фінансування від Світового банку в розмірі 132 мільйонів доларів США. Отримані кошти дозволять і надалі підтримувати фінансову стабільність країни та відшкодувати пріоритетні видатки, зокрема у сільськогосподарському секторі, для покращення ситуації у харчовій промисловості та забезпеченні продовольчої безпеки.

Тим часом під час зустрічі у Брюсселі 12 травня посли Європейського Союзу не домовились стосовно 11-го пакету санкцій проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: