Президент зустрівся зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії: що обговорили

Читать на русском
Президент, серед іншого, поінформував співрозмовника про головні елементи української мирної ініціативи, а також висловив зацікавленість у продовженні спільних зусиль зі звільнення людей із російського полону.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський під час свого візиту до Саудівської Аравії зустрівся зі спадкоємним принцом, прем'єр-міністром країни Мухаммадом бін Салманом аль Саудом.

Про це повідомила пресслужба глави держави.

До яких країн-союзників приїжджав Зеленський під час повномасштабної війниВолодимир Зеленський з початку повномасштабної війни здійснив 14 закордонних візитів, майже всі – у 2023 році.

Під час переговорів сторони обговорили «актуальні двосторонні відносини та питання глобального характеру»

Зеленський поінформував співрозмовника про головні елементи української мирної ініціативи, а також розповів про поточну ситуацію в Україні.

«Крім того, президент наголосив на успішній участі Саудівської Аравії у поверненні з російського полону 10 іноземних військовополонених і висловив зацікавленість у продовженні спільних зусиль зі звільнення бранців», – йдеться у повідомленні.

Спадкоємний принц, у свою чергу, підтвердив зацікавленість в інвестиціях в Україну.

Наприкінці зустрічі Зеленський запросив Мухаммада бін Салмана Аль Сауда відвідати Україну з офіційним візитом.

Нагадаємо, після Саудівської Аравії Зеленський, ймовірно, вирушить до Японії на саміт G7. Вранці про це повідомляли ЗМІ.

«Велика сімка», тим часом, уже прийняла заяву щодо війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: